Spelande

Hasardspel är handlingen att satsa eller satsa något av värde, att veta att det finns en risk och hoppas att vinna, på resultatet av ett spel, en tävling eller en osäker händelse vars resultat kan avgöras av en slump eller olycka eller få ett oväntat resultat eftersom spelaren inte gjorde sin matte rätt.

Resultaten av hasardspel kan avgöras enbart av tur, som när ett par tärningar eller en boll på ett roulettehjul gör något helt slumpmässigt, av fysisk skicklighet, träning eller skicklighet i atletiska tävlingar, eller genom en blandning av tur och strategi . Reglerna för hasardspel kan ibland göra det svårt att avgöra hur de delar av spelet som är beroende av skicklighet och slump förhåller sig till varandra. Detta innebär att vissa spelare kanske kan använda spelet till sin egen fördel. Så att känna till spelet är användbart om du vill spela poker eller satsa på hästkapplöpningar, men inte om du vill köpa lotter eller spela spelautomater.

Frekvensen av huvudformerna

Cirka 10 biljoner dollar är en grov uppskattning av hur mycket pengar som lagligen kan satsas runt om i världen varje år (olagligt hasardspel kan överstiga till och med denna siffra). Lotterier är den mest populära spelformen runt om i världen sett till hur mycket pengar de tar in. Lotterier som drivs eller licensieras av staten växte snabbt i Europa och USA i slutet av 1900-talet, och de är nu populära i större delen av världen. De flesta europeiska länder, några sydamerikanska länder, Australien och några afrikanska och asiatiska länder har organiserade fotbollspooler. De flesta av dessa länder låter också människor satsa på andra sportevenemang genom regeringen eller med tillstånd från regeringen.

Chanser, chanser att hända och odds

När två händelser eller utfall är lika sannolika, har de samma chans att hända i varje fall. I ren slumpspel är varje spel helt annorlunda än de andra. Detta innebär att varje spel har samma chans som de andra att producera ett visst resultat. I det verkliga livet fungerar sannolikhetsangivelser för en lång rad händelser men inte för enstaka händelser. Lagen om stora siffror säger att förhållandena som förutsägs av sannolikhetssatser blir mer exakta när antalet händelser ökar, men det faktiska antalet utfall av en viss typ blir mer och mer annorlunda än vad som förväntades när antalet händelser ökar. . Inte de enskilda händelserna eller exakta summor, men förhållandena är mycket lätta att förutsäga.

Sannolikheten för ett bra utfall av alla möjliga utfall kan skrivas som: sannolikhet (p) = antal bra utfall (f) / antal möjliga utfall (t), eller p = f/t. Men detta är sant bara när slumpen är det enda som spelar. I ett spel där du kastar två tärningar, till exempel, finns det 36 möjliga utfall (var och en av de sex sidorna av en tärning läggs till var och en av de sex sidorna av den andra tärningen). Det finns sex sätt att få, säg, en sjua (genom att kasta 1 och 6, 2 och 5, 3 och 4, 4 och 3, 5 och 2, eller 6 och 1), så oddsen för att få en sjua är 6/ 36, eller 1/6.